Enstitümüz tarafından Bölgemizde arıcılık sektörünün
rekabetçiliğini artırmayı hedefleyen “Arım Balım Peteğim” projesi kapsamında
Mart ayı içinde Samsun, Ordu ve Trabzon illerinde çalıştaylar düzenlenmiştir. Çalıştayların
düzenlendiği iller ile birlikte Sinop, Giresun ve Rize illerinden gelen Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlikleri, İl Arı
Yetiştiricileri Birlikleri ile sektörle ilgili Kamu ve Özel Sektör KOBİ’leri
katılım sağlamışlardır.
Amacı bölgemizde arıcılık sektörünün güçlü ve zayıf
yanlarını tespit etmek ve sektörün karşı karşıya kaldığı olası tehditleri ve
fırsatları (GZFT) belirlemek olan olan çalıştaylarda, arıcılık sektörünün
bölgemizde gelişebilmesi için gerekli stratejileri belirlemeye ışık tutacak
veriler elde edilmiştir. Söz konusu bu veriler içinde, arıcılık sektörünün
bölge için önemli bir potansiyel olduğu, özellikle yöreye has ürünlerin bu
potansiyeli hayata geçirmek için iyi bir fırsat oluşturduğu tespit edilmiştir.
Bunun yanında kalitenin artırılması, bal dışındaki diğer arıcılık ürünlerinin
pazarlama olanaklarının geliştirilmesi ve ihracat olanaklarının
değerlendirilmesi gerektiği hususlarında görüş birliğine varılmıştır.