Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından İzmir'de düzenlenen III. Gıda Ar-Ge Proje Pazarı Yarışmasına 450 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirme kurulunun kararı ile en yüksek puan alan 60 proje iki gün süreyle proje alanında sergilendi.
Proje Pazarına enstitümüzden Işılay YILDIRIM "Domates Kurusu Üretiminde Kükürt Dioksit'e Alternatif Olarak ve Farklı Çeşniler Kazandırmak Amacıyla Tıbbi Aromatik Bitki Uçucu Yağlarını Kullanmak" projesi ile katıldı. Ayrıca Halit Ahmet AKDEMİR ve Ramazan TOKER'in birlikte prototipini geliştirdikleri "Kuru Meyve Ve Sebzelerdeki Kükürtdioksit Kalıntısını Hızlı Analiz Yöntemiyle Belirleyecek Yeni Bir Cihaz Prototipi Geliştirilmek" projesi de 60 proje içerisinde yer alarak sergilendi.
Proje sahipleri tarafından tanıtımları yapılan projelerimiz ilgili kesim tarafından beğeni ile karşılandı.