21.6.2014

HPLC Laboratuvar Şefliği

​Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü HPLC laboratuvarı 2004 yılından itibaren AB normlarına (TS EN ISO/IEC 17025) uygun olarak akreditasyon belgesini almıştır. 5 araştırmacı ve 2 laboranttan oluşan uzman kadrosu ile laboratuvarda gıda sanayi hizmetleri kapsamındaki rutin analizlerin yanı sıra, ulusal ve uluslararası projeler ve eğitim hizmetleri de gerçekleştirilmektedir. Laboratuvarda gerçekleştirilen faaliyetler aşağıda verilmektedir.

  • Gıdalarda katkı maddeleri (Koruyucular, suni tatlandırıcılar, renk maddeleri)
  • Polisiklik aromatik hidrokarbonlar ve diğerleri
  • Gıdalarda mikotoksinler
  • Gıdalarda besin öğeleri
  • Gıdalarda Nitrat, nitrit  diğer katkı maddeleri
  •  Yöntem geliştirme ve validasyonu

Laboratuvar Cihaz Alt Yapısı:


  • Yüksek Performanslı Sıvı Kromatograf-DAD Dedektör
  • Yüksek Performanslı Sıvı Kromatograf-Floresans Dedektör
  • Soğutmalı Santrifüj
  • Ultasonik Banyo
  • Manyetik Karıştırıcı
  • Muhtelif laboratuvar aletleri(Terazi, pH metre vb.)

''