05 Aralık 2017 salı günü ise FAO tarafından desteklenen ve Enstitü Müdürlüğünce düzenlenen 9 ülkeden (Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Türkmenistan) 30'a yakın katılımcı, Elazığ protokolü ve yurtiçinden 100'ü aşkın katılımcının yer aldığı "Regional training on best practices forcage culture in reservoirs and lakes" konulu uluslararası eğitim toplantısının açılışını yapmıştır. Dr. Nevzat BİRİŞİK açılış konuşmasında Ülkemizin su ürünleri konusunda yeri ve kısıtlı kaynakların kullanımına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bu bölgenin son 50 yılda kat ettiği mesafe ile iç sularda, değişik su ürünleri üretebildiğini ve burada üretimini katlayarak artıran, ihracat yapan bir sektörün olduğunu belirtti. Türkiye'nin su ürünleri yetiştiriciliğinde büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ve bu tecrübeyi söz konusu toplantı vesilesiyle yurt dışından gelen komşu ve dost ülkelerle paylaştıklarını dile getirdi.