29.05.2014 tarihinde Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde, TİGEM, özel tohumluk firmaları ve un sanayicileri temsilcilerinin katılımıyla, enstitü tarafından geliştirilen ekmeklik ve makarnalık buğday çeşit adayları ve yürütülen buğday ıslah çalışmaları hakkında bilgi vermek ve adayların tarla koşullarında performanslarını görmek amacıyla bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda aday çeşitlerin tohumcu ve sanayici gözüyle değerlendirilmesi yapılmıştır. Aynı zamanda ileride çeşide aday olabilecek hatların belirlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulunulmuştur.
Katılımcılar: Dalaman Tarım İşletmesi Müdürlüğü
Pamukkale Tohumculuk
MAR-GAP
Birlik Tohumculuk
Hayat Tohumculuk
Özaltın Tohumculuk
Tezcan Un
Buğdaycı Tohumculuk