Uluslararası Bakliyat Yılı çalışmaları
çerçevesinde 24 Mayıs 2016 tarihinde İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi
Bölümü işbirliği ile İzmir Ekonomi Üniversitesinde gerçekleştirilen baklagilli
yemekler sunumunda baklagillerin önemine değinilerek baklagil tüketimini
artırmak için kamuoyunda farkındalık yaratmak amaçlanmıştır. İzmir Ticaret
Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet
Güldal ve Gıda Tarım ve Hayvancılık
Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Volkan Güngören’in konuşmaları ile
başlayan etkinlik baklagillerle yapılan yemeklerin sunumu ile devam etmiştir.