T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Enstitümüz “Gıda ve Tarımsal Ar-Ge ve İnovasyonda Kamu Özel Sektör Buluşması” Toplantısına Katıldı

Yayın Tarihi : 4.05.2017

Kamu, özel sektör, üniversite işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen,  “Gıda ve Tarımsal Ar-Ge ve İnovasyonda Kamu Özel Sektör Buluşması” toplantısında; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verdiği Ar-Ge destekleri ve özel sektöre sağlanan imkanlar tanıtıldı.

Bakanlıkta gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, dünyada tarımın öneminin her geçen gün arttığını, stratejik bir sektör olduğunu belirtti.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürümüz (TAGEM) Nevzat Birişik de söz konusu toplantıyla Bakanlığın, üniversitelerin, özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının, meslek örgütlerinin, gıda ve tarım alanında yapılan araştırma ve geliştirme faaliyetlerine ilişkin deneyimlerini paylaştığına dikkati çekti.

Sektörde daha verimli ve etkin bir iş modeli üzerine çalıştıklarına işaret eden Birişik, modelin esas amacının ülke kaynaklarının etkin kullanımı, rekabetçi bir tarımsal ekonomi için ihtiyaç duyulan bilgi ve teknolojilerin geliştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, ihracatın artırılması ve ithalatın azaltılması olduğunu söyledi.

Toplantıya, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğümüze ayrılan stantta, Enstitü Müdürümüz Dr. Sabri Çakır, Serin İklim Tahılları Birim Başkanı Dr. Savaş Belen ve Eğitim Yayım Bölümünden Serkan Mehmet  Çobanoğlu hazır bulunarak Enstitümüzün geliştirdiği çeşitler ve ürünler konusunda bilgilendirmede bulunmuşlardır. Ayrıca, Enstitümüz Hamidiye Yerleşkesinde yer alan Türkiye Patentli Büyük Ebeveyn Projesi II. Etçi Damızlık Tavuk Islah Projesi ile etçi damızlık tavuk yetiştiriciliği konusunda araştırma ve uygulamaya dayalı başlatılan çalışmalar  ile damızlık konusunda hedeflenen dışa bağımlılığın azalması konusu da katılımcılara anlatılmış ve Enstitümüzden götürülen etçi damızlık civcivler sergilenmiştir.