Gıda Teknolojileri

PROJE İSMİ PROJE DURUMU PROJE LİDERİ
İncir Genetik Kaynaklarının Toplam Fenolik Madde İçeriği ve Toplam Antioksidan Aktivite Açısından Taranması ve Bazı Kurutmalık İncir Çeşitlerinde Fenolik Bileşenlerin Belirlenmesi​ SonuçDr. İlknur KÖSOĞLU
Sarılop İncir (Ficus Carica L.) Çeşidinin Kurutulmuş Meyvelerinde Fumonisin Varlığının AraştırılmasıSonuçDr. İlknur KÖSOĞLU
Taze ve Kuru İncirde Hasat Sonrası Kalitenin Korunmasında Selüloz Bazlı Yenilebilir Kaplamanın Uygulanabilirliğinin Araştırılması So​nuçDr. İlknur KÖSOĞLU
Kaybolan Toprakların Sessiz Kahramanı İncirSonuçDr. İlknur KÖSOĞLU
İncir Lokumu Üretimi Ve Muhafazasında;
Bazı Katkı Maddelerinin Kullanılabilirliğinin Araştırılması
S​​​onuçRamazan KONAK
S​​​on​uçNilgün TAN
Aflatoksinli ​Kuru İncirlerin Ayrılmasında Ultra Viole (UV) Işığın E​tkinliğinin Araştırılması
Sonuç
Ramazan KONAK
İncirin Fenolojisi ve Meyve Kalitesi Üzerine İklimsel Faktörlerin Etkilerinin AraştırılmasıDevam EdenNilgün TAN
Kuru İncir ve İncir İşletmelerindeki Mikrobiyal Popülasyonunun Kontrolünde Elektro Aktive Suyun Kullanımının Yaygınlaştırılması Eğitim ProjesiRamazan KONAK
İncirde Farklı Kurutma Tekniklerinin AraştırılmasıDevam EdenNilgün TAN
Fonksiyonel Özelliği Yüksek Renkli İncir Çeşitlerinin Kurutularak Değerlendirme İmkânlarının Araştırılması

Sonuç​
Ramazan KONAK
Yarı Kurutulmuş İncirlerde Farklı Muhafaza ve Depolama Tekniklerinin AraştırılmasıDevam Eden
Dr. Erdem ÇİÇEK
''