Ulusal Medya da yayınlandıktan sonra farkındalık oluşturan Enstitümüz İşleme ve Değerlendirme Bölümü Personellerinden Gıda yük. Müh. Esen ALP'in yürütücülüğünü yaptığı Gıda Yük. Müh. Ahmet Faruk YEŞİLSU ve Su Ürünleri Yük. Müh. Buket Büşra DAĞTEKİN'in araştırmacı olarak yer aldığı balıkların raf ömrünü arttırmaya yönelik projeye ilişkin detaylı bilgi almak üzere İL-CA Bitkisel Ürünler AR-GE Üretim Firması temsilcisi Berrin ÇAMUR Enstitümüzü ziyaret etti.
Enstitü Müdürümüz Doç. Dr. İlhan AYDIN ve proje ekibi, firma temsilcisi Berrin ÇAMUR ile yaptığı görüşmede projeyi ticari boyuta taşımanın olanakları tartıştılar.