T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Uluslararası Biyoçeşitlilik ve Yenilebilir Otlar Sempozyumu tamamlandı.

Yayın Tarihi : 13.04.2017

Genel Müdürlüğümüz, ülkemizde ve dünyada biyoçeşitlilik alanında çalışan araştırmacıları biraraya getiren uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. TAGEM tarafından düzenlenen Uluslararası Biyoçeşitlilik ve Yenilebilir Otlar Sempozyumu (International Symposium on Biodiversity and Edible Wild Species, BEWS2017), 3-5 Nisan 2017 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.

TAGEM Tarla Bitkileri Daire Başkanı Dr. Yusuf Arslan'ın Sempozyum Başkanlığını yürüttüğü BEWS2017'ye, 20 ülkeden katılan 250'ye yakın araştırmacı poster ve sözlü bildiriler ile katkı sağladı. Yerli ve yabancı üniversitlerden bilim insanlarının yanı sıra TAGEM Araştırma Enstitülerinden araştırmacılar da sempozyumda yer aldı. TAGEM'in yürütücüsü olduğu ve Küresel Çevre Fonu tarafından desteklenen "Gıda ve Beslenme için Biyoçeşitlilik" projesinin çıktılarının da sunulduğu sempozyum; özellikle geleneksel bilginin ve biyoçeşitliliğin korunması, sürdürülebilir kullanımı ve halkın biyoçeşitlilikten sağladığı faydanın arttırılması bakımından önemli bir bilimsel platform oluşturdu.