T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Uluslararası Ekmek Festivali’ne Katılım Sağlandı.

Yayın Tarihi : 17.10.2017

​Uluslararası Ekmek Festivali 13 - 15 Ekim 2017 tarihleri arasında Cer Modern Sanatlar Merkezi’de gerçekleştirildi. Mine Ataman Bread ve Ru-An Fuarcılık tarafından organize edilen festivale çeşitli kamu kurumu ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin yanı sıra Kazakistan, Kırgızistan, Türk Cumhuriyetleri, Almanya, Arjantin,  Belarus, Fas, Güney Afrika,  İsrail, İtalya, Ukrayna ve daha birçok ülke yer aldı.

Festivalde Enstitümüz Kalite Değerlendirme Bölüm Başkanı Turgay Şanal davetli konuşmacı olarak “Gluten Gerçeği” isimli bir söyleşi gerçekleştirdi. Ayrıca katılımcılara yönelik olarak Bölüm çalışanlarından Adem Yurt tarafından gluten eldesine yönelik bir uygulama gerçekleştirdi, Gıda Yüksek Mühendisi Oğuz Acar tarafından ise gluten hakkında bilgilendirme yapıldı.
Etkinlikler kapsamında ayrıca, “Ekmek ve Sağlık” konulu panel Prof. Dr. Hamit Köksel (Hacettepe Üniversitesi, ICC Başkanı) moderatörlüğünde, Prof. Dr. Nevin Şanlıer (Gazi Üniversitesi), Prof. Dr. Alptekin Karagöz (Aksaray Üniversitesi), Sertaç Dr. Sertaç Özer (Çukurova Üniversitesi), ve Ali İlkbahar (Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü) tarafından yapılan sunumlar ile gerçekleştirildi.