Bu yıl 12.'si düzenlenen Türkiye Gıda Kongresi, Trakya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ve Gıda Teknolojisi Derneği işbirliğinde Balkan Kongre Merkezi, Edirne'de gerçekleştirilmiştir.
Kongre kapsamında gerek poster gerek ise sözlü olmak üzere gıda ile ilgili (gıdanın üretimi, saklanması, depolanması, işlenmesi, güvenliği gibi) her konuda bildiri sunumu gerçekleşmiştir. Bu bağlamda gıdanın multidisipliner bir konu olduğu gerçeği bir kez daha ortaya konulmuştur.
Kongreye üniversite, araştırma kurumu ve özel sektör gibi birçok çeşitli alandan olmak üzere 600'den fazla araştırmacı katılım sağlamıştır.
Kongreye Enstitümüz personellerinden Zir. Yük. Mühendisi Selda ARSLAN "Pestisitlerin Gıda Güvenliğine Etkisi ve Uygulamalar" konulu sözlü bildiri ile katılım sağlamıştır.