- Bitki türlerinde ve gıdalarda besin içeriklerinin belirlenmesi,
- Yeni ürün geliştirilmesi,
- Ürünlerin uygun paketleme ve depolama teknolojilerinin tespiti,
- Gıda ürünlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal stabilitelerinin belirlenmesi,
- Ürün kalite parametrelerinin tespiti,
- Gıda güvenliği
- Tıbbi ve aromatik bitkilerin doğadan toplanması, teşhisi, kültüre alınması, adaptasyonu ve ıslahı
- Genetik kaynakların toplanması ve muhafaza altına alınması,
- Tıbbi ve aromatik bitki türlerinde yetiştirme tekniklerinin belirlenmesi,
- Hızlı çoğaltım tekniklerinin geliştirilmesi ve nitelikli üretim materyali (fidan, fide) yetiştiriciliği ile ilgili araştırma çalışmaları
Enstitünün pilot gıda üretim tesisinde, geleneksel turunçgil kabuk reçelleri (turunç, bergamut ve altıntop reçelleri), patlıcan, karpuz kabuğu, incir, bal kabağı, hurma, domates ve kamkat reçelleri ile turunç marmelatı, portakal suyu konsantresi, bergamut tozu ve esansı, nar suyu ve ekşisi, nar tane kurusu ve çekirdek tozu ve tıbbi ve aromatik bitki çayları, yağları vb. ürünleri üretilmektedir.
Araştırma Projeleri