Zeytinin içinde bulunan tuz miktarının düşürülmesine olanak sağlayan doğal kurutma yöntemi ile tuz oranı sebebiyle zeytin tüketemeyen vatandaşlarımızın ve çocukların sağlıklı zeytin tüketebilmesi amacıyla geliştirilen, 'Çocuklar Yesin Diye Zeytini Kuruttuk' Yayım Projesi'nin açılış töreni 05 Nisan 2019 tarihinde Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde yapıldı.
Bursa Tarım İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü, Mudanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Mudanya Ziraat Odası Başkanlığı Birlik ve Kooperatifler paydaşlığında yapılan panelde, Kimya Yüksek Mühendisi Seda Kayahan, Dr. Yasin Özdemir, Ziraat Mühendisi Ahmet Kılınç, Kooperatifi Başkanı Çoşkun Damar panelist olarak katılımda bulundular.
Proje zeytin üreticilerine, farklı zeytin işleme yöntemlerinin sahada geliştirilerek kimyasal kullanmadan üretim yapmalarına olanak sağlıyor. Ayrıca, zeytinin uluslararası pazarlardaki payının artarak daha kolay ve kısa sürede gerçekleştirilecek yeni bir işleme yöntemi ile katma değeri yüksek ürünle, piyasada fark yaratarak, çiftçi gelirini arttırması hedefleniyor.
Enstitümüz personeli olan Sayın Kılınç panelde; 'Ülkemizin Sofralık Zeytin Kapasitesi ve Kontrol Yöntemleri' hakkında sunum yaptı.