Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 5 adet yeni yem bitkisi çeşidi, 2 adet yeni tütün çeşidi ve 1 adet yeni soya çeşidi tescil ettirilmiştir.
Yem Bitkileri Şubesi tarafından 5 adet yeni yem bitkisi çeşidi tescil ettirilmiştir.
ENES: Macar fiği; soğuğa dayanıklı ot ve tohum verimi yüksek
FİNAL: Macar fiği; soğuğa dayanıklı ot ve tohum verimi pyüksek
EFSANE: İskenderiye üçgülü; çok biçimli, ot verimi yüksek
FEYZA: Arı otu; polen ve nektarı yüksek
GÖKTÜRK: Çok yıllık çim, Türkiye'de ilk geliştirilen çim çeşidi. Sıcağa dayanıklı, kullanımı yaygın olan parklara ve yeşil alanlara uygun.
Tütün Şubesi tarafından Ege Bölgesi için geliştirilen 2 adet yeni tütün çeşidi KERİMOĞLU ve EGE ÖZBAŞ adıyla tescil ettirilerek üreticimizin ve sektörün hizmetine sunulmuştur.
Yemeklik Dane Baklagiller Şubesi tarafından 1 adet yeni soya çeşidi ALTINAY adıyla tescil ettirilmiştir. Altınay çeşidi Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde ikinci ürün olarak ekime uygun bir çeşittir. Verim potansiyeli Adana, Antalya, Hatay ve Mersin'de 220-520 kg/da; İzmir ve Manisa'da 290-530 kg/da arasında değişmiştir. Farklı yerlere ve yıllara göre protein oranı %34-39 arasında, yağ oranı % 17-24 arasındadır. Olgunlaşma gün sayısı 104-114 gün sayısı arasında farklılık göstermiştir.