T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Enstitümüzde “Bal Arılarında Nörofizyoloji” Çalıştayı düzenlenmiştir.

Yayın Tarihi : 30.05.2018

Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından 23-25 Mayıs 2018 tarihlerinde "Arı Islahı ve Sağlığı Üzerine Çevresel Stres Faktörlerinin Davranışsal Olarak Değerlendirilmesi-Bal arılarında Nörofizyoloji" isimli workshop düzenlenmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri Arizona State Üniversitesinden Prof.Dr. Brian SMİTH, Prof. Dr. Osman KAFTANOĞLU ve Dr. Chelsea COOK tarafından bal arılarında verimliliğin arttırılması, ıslah materyallerinin oluşturulması ve arı sağlığı üzerine etkili olan çevresel faktörlerin belirlenerek koloni kayıplarının en aza indirilmesini sağlamak amacıyla bal arılarında öğrenme ve hafıza arasındaki ilişkinin teorik anlatımı ve bal arılarının farklı konsantrasyonlardaki şeker gruplarına ve kokulara verdikleri reaksiyonların laboratuvar ortamında uygulamalı olarak bilimsel deneylerle gözlemlenmesi, verilerin alınması ve analizinin gerçekleştirilmesi sağlanmıştır.

Enstitümüz yerleşkesinde gerçekleştirilen workshop programına, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Ardahan Kafkas Arısı Üretim, Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü, Ege Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürlüğü ve Enstitümüz teknik personelleri tarafından yoğun bir katılım sağlanmıştır.