FAO tarafından desteklenen FAO-Treaty kapsamında İran,
Fas ve Türkiye’de yürütülen “İran ve Fas'ta
sürdürülebilir gıda güvenliği için iklim değişikliğinin sorunlarının ele
alınması, Buğday genetik kazançlarının kullanımını teşvik etmek için
uluslararası bir veri tabanının oluşturulması ve dağıtılması” projesi çerçevesinde Fenotipleme Kursu
düzenlenmiştir. Proje kapsamında İspanya ve Meksika ülkeleriyle de işbirliği
yapılmaktadır. Kurs eğitmenleri olarak, Çukurova Üniversitesinden Prof. Dr.
Celaleddin BARUTCULAR, Selçuk Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet HAMURCU, Ahi
Evran Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Kadir AKHAN, Dr. Emel ÖZER ve Dr. Marta
LOPES programa katılmış olup, konu uzmanları tarafından katılımcı
araştırmacılara sunumlar yapılarak teorik eğitimler verilmiştir. 3 gün süren
eğitim proğramı kapsamında, Enstitümüz deneme arazileri üzerinde incelemelerde
bulunularak, uygulamalı saha çalışmaları yapılmıştır.