T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Anadolu’nun Yerel Buğdayları, Düzenlenen Etkinlikle Sektöre Tanıtıldı

Yayın Tarihi : 20.06.2017
Enstitümüz ile Uluslararası kuruluşlar CIMMYT ve ICARDA ortaklığında yürütülen “Günümüzde yetiştirilen Yerel Buğdayların çeşitliliğini korumak suretiyle, İklim Değişikline Uyum sağlaması ve Buğday üretiminin geliştirilerek Gıda Güvenliğinin artırılması” proje kapsamında, Enstitümüz arazisine ekimleri yapılan 176 yerel buğday çeşidinin üreticilere, ilgili kurum/kuruluş temsilcilerine ve basına tanıtımı için tarla günü etkinliği düzenlenmiştir. Çok sayıda davetlinin katıldığı tarla gününde, katılımcılar yerel buğday çeşitlerine oldukça büyük bir ilgi gösterdiler. 2020 yılına kadar devam edecek proje ile yerel buğday çeşitlerinin yerinde korunması amacı ile Konya, Malatya, Mardin ve Tokat illerinde pilot çalışmalar yapılmaktadır. Proje eşzamanlı olarak Afganistan ve İran’da da uygulanmaktadır.