T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Makarnalık Buğday Üretiminde Sürdürülebilir Tarım Tekniklerinin Kullanımı

Yayın Tarihi : 21.07.2017
​Enstitümüz ve Barilla ile birlikte yürütülmekte olan "Makarnalık Buğday Üretiminde Sürdürülebilir Tarım Tekniklerinin Kullanımı" Projesi kapsamında Barilla İtalya'dan Cesare RONCHI, Barilla Türkiye'den Rıdvan KÜÇÜK, Kemal KESKİN ve Volkan BAYRAKDAR 21.07.2017 tarihinde Enstitümüzü ziyaret ettiler. Halen Konya İli Kadınhanı, Sarayönü, Çumra ve Ereğli İlçelerinde yürütülmekte olan proje ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Makarnalık Buğday Üretiminde Sürdürülebilir Tarım Teknikleri kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla Çiftçi El Kitabı hazırlanarak çiftçilerimize ulaştırılmasına ve projenin lokasyonlarının arttırılarak daha geniş alanlarda yürütülmesine karar verildi.