T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

3. Enstitüler Arası İş Birliği Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 30.11.2017

BATEM’in koordinatörlüğünde organize edilen Enstitüler Arası İş Birliği (EAİB) toplantısının üçüncüsü, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. 28 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya BATEM Müdür Yrd. Ali Öztop ile Enstitü Araştırma-Yayım Koordinatörü Ertuğrul Taştekin, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yrd. Fuat Bilgin, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdür Yrd. Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdür Yrd. İsmail Demirtaş ve Enstitülerin konu ile ilgili teknik personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BATEM Araştırma Yayım Koordinatörü Ertuğrul Taştekin, enstitüler arası işbirliği toplantıları hakkında genel bilgiler verdi. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdür Yrd. Fuat Bilgin’in yaptığı kurumu tanıtıcı açıklamaların ardından, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nden Ziraat Yük. Müh. İsmail Erbatur, “Endemik Bir Tür Olan Yağ Balığının Üretim Olanaklarının ve Biyoekolojisinin Araştırılması” konulu proje çalışmalarını anlattı. Sunumun ardından gündem gereği bölge düzeyindeki araştırmalarla ilgili iş birliğinin artırılmasına yönelik konular ve sorunlar tartışılarak, bundan sonra yapılacak çalışmalarla ilgili kararlar alındı. Toplantı, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nün araştırma-üretim tesislerine düzenlenen gezi programıyla tamamlandı.