T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2018 Yılı Örtüaltı Eğitimi Başladı

Yayın Tarihi : 26.03.2018

​Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2018 yılı Hizmetiçi Eğitim Programı kapsamında yer alan  “Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliğinde Entegre Mücadele Hizmetiçi Eğitimi” BATEM’de başladı.

26-30 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenen eğitime Türkiye’nin çeşitli İl ve İlçe GTH Müdürlüklerinde görevli teknik personeller katılıyor. BATEM merkez yerleşkede gerçekleştirilen eğitimlerin ilk gününe katılan Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığı Çalışma Gurup Sorumlusu Cahit Coşkun Altunoğlu, “Türkiye’de Bitki Sağlığı” ve “Mevzuat-Kurumsal Yapı-Çalışmalar” başlıklı konular hakkında bilgi verdi. Beş gün sürecek eğitimlerde örtüaltı sebze yetiştiriciliği, örtüaltı sebze yetiştiriciliğinde önemli bakteriyel, viral ve fungal hastalıklar, ülkemizde hazır fide sektörünün durumu ve aşılı fide kullanımı, bitki paraziti, nemotodlar ve mücadelesi, sebze yetiştiriciliğinde toprak kökenli hastalıkların biyolojik kontrolü, topraksız kültür yetiştiriciliği, sulama ve gübrelemenin bitki koruma problemleri üzerine etkileri, laboratuvarda hastalık-zararlı teşhis ve analiz yöntemleri, modern seracılık, zararlılarda direnç yönetimi ve örtüaltı yetiştiriciliğinde biyolojik mücadele uygulamaları konularında eğitim verilecek. Eğitimler özel bambus arısı üreten bir firmaya düzenlenecek teknik geziyle tamamlanacak. BATEM’de görevli teknik personeller tarafından verilen eğitimler teorik ve uygulamalı olarak yapılacak.

26 Mart 2018 günü başlayan eğitimlerin ilk günü BATEM Sebzecilik ve Süs Bitkileri Bölümü’nden Zir. Yük. Müh. Ramazan Özalp, “Örtüaltı Sebze Yetiştiriciliğine Genel Bir Bakış” ile “Yetiştirme Dönemleri ve Uygun Çeşit Seçimi”, Dr. Rana Kurum, “Ülkemizde Hazır Fide Sektörünün Durumu ve Aşılı Fide Kullanımı” ve Dr. Emine Topuz, “Örtüaltı Yetiştiriciliğinde Önemli Zararlılar ve Mücadelesi, Entegre Mücadelede Kullanılan İlaçların Seçimi ve Uygulama Esasları ile Sebze Yetiştiriciliğinde Kullanılan Biyoteknik Yöntemler” başlıklı konular hakkında katılımcılara bilgi verdiler.