Avrupa Birliği HORIZON2020 programı altında yürütülen
SUSFOOD2 EraNET Cofund projesi kapsamında açılan çağrı sonucunda Türkiye’den
Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitü Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi
Gıda Mühendisliği Bölümü’nün proje ortağı olduğu “Innovative Processing of
Vegetables and Potato” isimli projenin açılış toplantısı, koordinatör kurum olan
“The Nofima Food Research Institute ” tarafından Nofima’ nın
Stavanger’ de bulunan enstitüsünde Norveç, Türkiye, Belçika ve İsveç’ ten 12
katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.
Açılış toplantısında enstitümüzü Gıda Yüksek Mühendisi Sema DEMİR temsil etmiştir. Toplantıda proje ile ilgili fikir alış verişi yapılmış ve izlenecek yol haritası üzerinde görüşülmüştür.