Degüstatör Seçim Sonuçları 1.KADER ÇETİN 2.FİLİZ ÇAVUŞ 3.HAKAN YAVAŞ 4.NURCAN A. GÜZELSOY 5.NURDAN AKBAŞ 6.FİKRET FIRAT 7.AHMET KILINÇ 8.SEMA TİĞİT 9.FATMA GÜNGÖR 10.EMRE TOKAT 11.SABRİ AKBALIK 12.A.FATİH DAĞDELEN Degüstatör Adayları Italya (Onaoo)'da Duyusal Test Laboratuvarını İnceledi Enstitümüzde görev yapan degüstatör adayları ile BEBKA projesi koordinatöründen oluşan 13 kişilik bir grup, İtalya’ya teknik gezi gerçekleştirdi. Enstitümüzde benzeri kurulmak üzere ONAOO (Organizzazıone Nazionale Assaggiatori Olio Oliva)’da bulunan duyusal test laboratuvarı incelendi. ONAOO duyusal test laboratuvarı kurucularından ve aynı zamanda müdürü olan Fabrizio VIGNOLINI, kuruluş ve duyusal testler hakkında bilgi verdi. Imperia Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odası Başkanı Enrico LUPI Türkiye ve İtalya arasında bu tarz teknik gezilerin yapılmasının çok faydalı olacağını söyledi. Heyetimiz Laboratuvar incelenmesinin yanında dünyanın değişik yerlerinden getirilmiş farklı özellikteki zeytinyağların tadımı gerçekleştirilmiş aynı zamanda Imperia’da 1911 yılında kurulmuş tarihi zeytinyağı fabrikası olan Olio Carli’nin zeytinyağı dolum tesisleri ve kimyasal analiz laboratuvarları gezilerek Olio Carli fabrikasının yakınında bulunan ONAOO’nunda katkıları ile kurulan Zeytin Müzesi (Museo dell’Olivo) ziyaret edilmiştir. Duyusal Analiz Laboratuvarımız Kuruldu Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenmekte olan ‘Zeytinyağı Duyusal Test Laboratuvarı Kurulması’ projemiz kapsamında Enstitümüzde zeytinyağı duyusal Analiz Laboratuvarı kurulmuştur. BEBKA ve Kurumumuzun ortak katkılarıyla kurulmuş olan Laboratuvar AB standartlarına uygun olarak 10 bölmeli olarak dizayn edilmiş ve bilgisayar sistemi her bir tadımcının sonuçlarını doğrudan girebilmesine olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Zeytinyağı Duyusal Analiz Eğitimi Yapıldı Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenmekte olan ‘Zeytinyağı Duyusal Test Laboratuvarı Kurulması’ projemiz kapsamında Enstitümüzde Zeytinyağı Duyusal Analiz eğitimi gerçekleştirilmiştir. İtalya İmperia’da bulunan ONAOO ‘dan gelen , Mauro AMELIO 12-16 Eylül 2011 tarihleri arasında ve Fabrizio VIGNOLINI, 19-23 Eylül 2011 tarihleri arasında duyusal analiz eğitimini uygulamalı olarak vermişlerdir. Kurumumuzdan seçimle belirlenen ve aşağıda isimleri bulunan 16 personel bu eğitimleri alarak temel eğitim ve zeytinyağı tadım uzmanlığı sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır. Dr.Kader ÇETİN, Dr. Nurşen ÇİL, Dr. Fatma GÜNGÖR, Filiz ÇAVUŞ, Müge NEBİOĞLU, Nurdan AKBAŞ, Nurcan Ayşar GÜZELSOY, Adnan Fatih DAĞDELEN, Hakan YAVAŞ, İ. Emre TOKAT, Ahmet KILINÇ, Sabri AKBALIK, Sema YİĞİT, Hacer EKŞİ, Pınar Manarga BİRLİK, Fikret FIRAT |