Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş Enstitü Müdürlüğümüzde İncelemelerde bulunarak, kurumumuz faaliyetleri hakkında brifing verildi.
Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Muhammet Ali Tekin ve kurum yetkililerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Enstitü Müdür vekili Dr. Abdullah Çil, Enstitü’nün Doğu Akdeniz ve Geçit Bölgesi’nde yer alan Adana, İçel, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman illerinde tarımsal araştırma ihtiyaçlarını karşılamakla ihtiyaçları ile ilgili Vali Mahmut Demirtaş’a bilgi verdi.
Enstitü Müdür Vekili Dr. Abdullah ÇİL , Enstitü’de endüstri bitkileri (pamuk, soya, ayçiçeği, susam, yer fıstığı), tahıllar (ekmeklik ve makarnalık buğday, mısır), yem bitkileri (yonca, korunga, fiğ, üçgül, çimler, buğdaygil yem bitkileri), çayır mera ıslah ve yönetimi, yemeklik tane baklagiller (nohut vb) alanlarında genetik kaynakların muhafazası, kaynak materyal geliştirme, ıslah, yetiştirme tekniği, hastalıklara dayanıklılık, kalite değerlendirme ve geliştirme, eğitim ve yayım hizmetlerini yapmakta olduklarını dile getirdi.
Ayrıca, büyükbaş hayvancılıkta biyoteknoloji, ıslah ve yetiştirme araştırmaları, gen kaynaklarının muhafazası ve besleme çalışmaları yapmakta olduğunu ifade eden Enstitüsü Müdür Vekili Çil, ülkedeki diğer araştırma enstitüleri ile koordineli çalışarak birlikte çalıştıklarını da vurguladı.
Vali Demirtaş ise, kurumun çalışma sahalarını tek tek gezerek, Enstitümüzün kentteki önemine işaret etti ve bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür edip, başarılar diledi