Avrupa Birliği Ufuk-2020 programı- CERES projesinin (Climate Change and European Aquatic Resources-İklim Değişikliği ve Avrupa Sucul Kaynakları) ülkemizdeki ilk çalıştayı 4 Mayıs 2017 tarihinde Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde yapılacaktır. Ülkemizden, Mersin Üniversitesinin ortak olduğu CERES projesi, Almanya'dan Hamburg üniversitesi koordinatörlüğünde 15 ülkeden 26 kurum ve kuruluşun katıldığı bir konsorsiyumdan oluşmaktadır.
Proje kapsamında öncelikle iklim değişikliğine ilişkin farklı senaryoların Avrupa sucul kaynakları üzerine olası etkileri ve su ürünleri avcılığı ile yetiştiriciliğine yönelik risk, fırsat ve belirsizliklerin tespiti amaçlanmaktadır. Mavi Büyüme konsepti çerçevesinde bu sektörlerin sürdürülebilirliğinin sağlanması için gerekli uyum politika ve stratejilerin geliştirilmesi ile yönetişim araçlarının belirlenmesi projenin en önemli çıktılarını oluşturmaktadır.
Su ürünleri yetiştiriciliği sektörü ülkemiz için gıda güvencesi, sosyal ve ekonomik açısından stratejik öneme sahiptir. Bu bağlamda ülkemizdeki deniz balıkları (Çipura-Levrek) ile iç su balıkları (Gökkuşağı alabalığı) yetiştiriciliği CERES projesinin önemli eksenlerinden birini oluşturmaktadır.
Gökkuşağı alabalığı yetiştiriciliğinde Elazığ İlimizin önemi dikkate alınarak CERES projesinin ilk çalıştayı Mersin Üniversitesi ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsünün birlikte düzenlediği "İklim Değişikliği ve Alabalık Yetiştiriciliği CERES Projesi Çalıştayı" 04 Mayıs 2017 tarihinde saat 09:00'da kurumumuza ait konferans salonunda yapılacaktır.
Afiş
Çalıştay Programı