T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Enstitümüzden Dr. Yaşar Karaduman Meksika’da CIMMYT’i Ziyaret Etti

Yayın Tarihi : 23.03.2018

Enstitümüz Kalite ve Teknoloji Birim Başkanı Dr. Yaşar Karaduman 03-18 Mart 2018 tarihlerinde Meksika’ya Uluslararası Mısır ve Buğday Geliştirme Merkezi (CIMMYT)’nde buğday kalite çalışmalarını konusunda eğitim ve ziyaret yapmak; Latin Amerika Tahıl Kimyacıları Konferansında sunulu bildiri yapmak; Uluslararası Gluten Çalıştayı’nda poster bildiri sunmak üzere görevlendirilmiştir.

05-11 Mart 2018 Tarihleri arasında CIMMYT Buğday Kalite Laboratuvarında numune kabulden ürün eldesine kadar tüm çalışmalar görülmüş, metodları öğrenilmiş ve tüm analizler bizzat uygulanarak eğitim alınmıştır. Özellikle laboratuvarımızda yapılan analizlerin etkinliğinin arttırılması ve eksik görülen konuların iyileştirilmesi konusunda neler yapılabileceği belirlenmiştir. Sonuçların ve buğday ıslah materyalinin değerlendirilme stratejisi hakkında bilgilendirme de yapılmıştır. Diğer bölümlerin çalışmaları laboratuvar ziyaretleri ile kısaca tanıtılmıştır.

 04-11 Mart 2018 Tarihleri arasında 4. Uluslararası Tahıl Kimyacıları ve Latin Amerikan Tahıl Kimyacıları Birliği Konferansına katılmıştır. Burada yöneticiliğini yaptığı TÜBİTAK 1003 öncelikli alanlar kapsamındaki projeden “Development of Wheat Genotypes with High Biscuit-Making Quality and Evaluation Of Biscuit-Making Quality Of Landraces”isimli sözlü bildiride 2 yıllık çalışmalar ve elde edilen bazı çıktılar sunulmuştur.

05-17 Mart 2018 Tarihlerinde ise Uluslararası Gluten Çalıştayı’na katılmıştır. Burada Some Practices Using GlutoPeak Tester: A High Shear Gluten Quality Evaluation Method isimli poster bildiri; “Winter Wheat Genetic Resources for End-Use Quality: Modern Germplasm, Landraces and Primary Synthetics” ve “Increasing Sunn Pest Damage Threshold Damage Level By Using Strong Gluten Genotypes” isimli yardımcı araştırmacısı olduğu bildirilerin sözlü sunumu yapılmıştır.