T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

4. Uluslararası Gıda Güvenilirliği Ve Katkı Maddeleri Eğitimi

Yayın Tarihi : 9.10.2017

Müdürlüğümüzde 18-22 Eylül tarihleri arasında "4.Uluslararası Gıda Güvenilirliği ve Gıda Katkı Maddeleri Eğitimi" düzenlenmiştir. Eğitime Sudan, Pakistan, Irak, Mısır ve Cezayir olmak üzere toplam 5 ülkeden 14 kişi katılmıştır.

Eğitim boyunca programdaki konular ile ilgili Ege Üniversitesi Fakültesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi'nden öğretim üyeleri dersler vermiştir. Eğitim programında yer alan dersler genel itibariyle Süt Endüstrisinde Gıda Güvenliği, Gıda Bulaşanları, Gıda Güvenliğinin Sağlanmasında Kullanılan Yönetim Sistemleri, Et Ve Et Ürünlerinde Kullanılan Katkı Maddeleri Ve Kullanım Amaçları, Tarım ve Gıda Üretim ve Pazarlanmasında Etik, Pazarlamada Yeni Gıda Ürünü Geliştirme ve İnovasyon, Gıda Güvenliği ve Akıllı Uygulamalar başlıkları altında toplanmıştır.

Eğitim kapsamında, Pınar A.Ş.'nin İzmir'de bulunan et ve süt üretim tesislerine bir teknik gezi düzenlenmiştir. Pınar yetkilileri tarafından et ve süt üretiminde tabii oldukları standartlar, kullandıkları araç ve gereçler ile uyguladıkları metotlar hakkında bilgi verilmiştir.