T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

1.Uluslararası Gıda Güvenilirliği ve Katkı Maddeleri Eğitimi

Yayın Tarihi : 17.10.2014

1. Uluslararası Gıda Güvenilirliği ve Katkı Maddeleri Eğitimi TAGEM Hayvan Sağlığı Gıda ve Yem Araştırmaları Daire Başkanlığı ve Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nün katkılarıyla 13-17 Ekim 2014 tarihleri arasında İran, Mısır ve Sudan'dan gelen 10 katılımcı ile Merkezimizde gerçekleşmiştir.

Eğitim boyunca Ege Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Erciyes Üniversitelerinden öğretim üyeleri süt sektöründe gıda güvenliği kavramları, ürün geliştirme ve inovasyon, tarımda ve gıda ürünlerinde etik ve pazarlama, probiyotikler ve prebiyotikler, Gıda güvenliğinin sağlanmasında uygulanan yönetim sistemleri, süt ve süt ürünlerinde gıda katkı maddeleri ve amaçları, mikotoksinler, gıda kalitesinde duyusal analiz,  gıda güvenliği ve akıllı paketleme, antimikrobiyal gıda katkı maddeleri ve gıda kontaminantları konularında dersler vermişlerdir.

Kurs süresince kursiyerlerle teknik gezi kapsamında İzmir'de Pınar Süt ve Et Üretim tesisleri ziyaret edilmiş ve konu uzmanları tarafından gıda güvenliği ve kalite kontrol konularında bilgilendirme yapılmıştır.