Devam Eden Projeler

​Sıra No Destekleyen Kuruluş​ Proje ​Adı​​ Proje Lideri​ Başlama-Bitiş Tarihi​
​1​TAGEM​Ülkesel Kayısı Genetik Kaynaklar​ı Projesi​Nedim GÜLTEKİNDevamlı​
​2​TAGEM​Kızılcık Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi​Tahir MACİT​Devamlı
​3​TAGEM​Alıç Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi​Makbule YANAR​Devamlı
​4​TAGEM​Dut Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi​Yaşar ZENGİN​Devamlı
​5TAGEM
Malatya-Adıyaman-Elazığ İllerinde Asma Genetik Kaynaklarının Toplanması, Muhafazası ve Değerlendirilmesi
Hasan KOÇ
Devamlı
​6​TAGEM​Malatya Koşullarında Yerel Bazı Üzüm Çeşitlerine Uygun Asma Anaçlarının Belirlenmesi​Hatice ŞAHİNER ÖYLEK​2014-2018
​7​TAGEM​Malatya Yöresinde Unutulmakta Olan Geleneksel Bağcılık Tekniklerinin Derlenerek Muhafaza Edilmesi​Tahir MACİT2014-2016​
​8​TAGEM​Banazı Karası Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu​Hasan KOÇ2014-2018​
​9TAGEM
Malatya Yöresi Yerel Armut Çeşitlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı-I
Yusuf BAYINDIR
2014-2017​
​10​TAGEM​Malatya İli Kayısı Bahçelerinde Zararlı Capnodis tenebrionis L. (Coleoptera: Buprestidae) Karşı Yerli Entomopatojenlerin Etkinliğinin Araştırılması​Talip YİĞİT2013-2015​
​11​TAGEM​Malatya Yöresinde Yetiştirilen "Karamehmet" ve "Arapkızı" Elma Çeşitlerinde Klon Seleksiyonu-I​Tahir MACİT2013-2017​
​12​TAGEM​Kayısı Gen Kaynaklarında Kurutmaya Uygun Tip ve Çeşitlerin Belirlenerek, Kurutma Kriterleri, Antioksidan Kapasitesi ve Aroma Profilleri Açısından Değerlendirilmesi​Mustafa KAPLAN2013-2014​
​13​TAGEM​Yenilebilir Kaplama Tekniğinin Kontrollü Şartlar Altında Kurutulmuş Kükürtsüz Kayısıya UygulanmasıYüksel SARITEPE2013-2017​
​14​TAGEM​Hacıhaliloğlu ve Kabaaşı Kayısı Çeşitlerinde Klonal Anaç Kullanım İmkanlarının Araştırılması (Deneme - II)​Sezai ŞAHİN2012-2016​
​15​TAGEM​Kayısı Çöğür Anaç Seçimi​Hatice ŞAHİNER ÖYLEK2012-2015​
​16​TAGEM​Malatya Dalbastı Kirazında Klon Seleksiyonu​Erdoğan ÇÖÇEN2012-2016​
​17​TAGEM​Erik Yetiştiriciliğinde Farklı Dikim Mesafeleri ve Terbiye Sistemlerinin Verim ve Kalite Kriterlerine Etkileri (Malatya Lokasyonu)​Erdoğan ÇÖÇEN2011-2015​
​18​TAGEM​Kayısı Yetiştiriciliğinde Uygun Toprak İşleme Sistemlerinin Belirlenmesi​Sezai ŞAHİN2010-2014​
​19​TAGEM​Hasanbey Kayısı Çeşidinde Klon Seleksiyonu (Malatya Lokasyonu)​Selçuk AVCI2015-2019
​20​TAGEM​Seleksiyon Yoluyla Yeni Sofralık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi​Cemil ERNİM2015-2019
​21​TAGEM​Kabaaşı Kayısı Çeşidinde Klon Seleksiyonu​Selçuk AVCI​2015-2019
​22​TAGEM​Faklı Klonal Anaçlar ve Terbiye Sistemlerinin Deveci ve Tosca Armut Çeşitlerinde Verim ve Kaliteye Etkileri (Malatya Lokasyonu)​Nihat ÖZKAN​2007-2014
​23​TÜBİTAK​Yüksek Kaliteli Kuru Kayısı Üretimi İçin Kükürtleme, Kurutma ve Depolama Sistemlerinin Geliştirilmesi​Bülent ÖZTÜRK2014-2020​
​24​TÜBİTAK​Kayısıda Yeni Bir Kök Paraziti Olan Mavi Çiçekli Canavar Otunun (Orabanche ramosa (L)) nin Kayısıya Etkilerinin ve Mücadelesinin Belirlenmesi​Makbule YANAR​2013-2016
​25​TÜBİTAK​Organik Bitkisel Üretimde Değerlendirilmek Üzere Girdi Üretim Yöntemlerinin Geliştirilmesi
(Organik Kayısı Fidanı Üretim Tekniklerinin Geliştirilmesi)
​Sezai ŞAHİN2013-2017​
​26​BÜGEM​Kayısı Yetiştiriciliğinde Modern Üretim Tekniklerinin Yaygınlaştırılması​Ahmet ASLAN​2012-2015
​27​KAİM​​Melezleme Islahı ile Sofralık ve Kurutmalık Kayısı Çeşitlerinin Geliştirilmesi​Selçuk AVCI2007-2017​

''