05-08 Aralık 2017 tarihlerinde FAO tarafından desteklenen ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğü'nce düzenlenen "Regional training on best practices forcage culture in reservoirs and lakes" (Rezervuar ve Göllerde Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliği Bölgesel Eğitimi) konulu uluslararası eğitim toplantısına Kurumumuz Müdürü Şakir ÇINAR, Teknik Koordinatör Dr. Cafer BULUT ve Su Ürünleri Mühendisi Mehmet PAZAR katılım sağlamışlardır.
Toplantıya Türkiye dahil 10 ülkeden (Azerbaycan, Kırgızistan, Tacikistan, Ermenistan, Gürcistan, Kazakistan, Özbekistan, Ukrayna, Türkmenistan) 30'a yakın bilim adamı katılım sağlamıştır. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat BİRİŞİK açılış konuşmasını gerçekleştirdiği toplantıda, ülkemizin su ürünleri yetiştiriciliğinde büyük bir tecrübeye sahip olduğunu ve bu tecrübeyi söz konusu toplantı vesilesiyle yurtdışından gelen komşu ve dost ülkelerle paylaştıklarını dile getirmiştir.
Toplantının 2 günlük teorik eğitim bölümünde "Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Orta Asya ve Kafkaslar Bölgesi için Önemi", "Türkiye'de Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Mevcut Durumu ve Mevzuatı", Kültür Balıkçılığı ve Kafes Sistemleri", "Rezervuar ve Göllerde Alabalık Yetiştiriciliği", "Ticari Yüzer Ağ Kafes İşletmelerinde Fizibilite Analizi", Balık Yetiştiriciliğinde Su Kalite Kriterleri, Çevresel Etki ve Taşıma Kapasitesi", "Yüzer Ağ kafeslerde Teknoloji", Yüzey Ağ Kafeslerde Balık Yetiştiriciliğinde Yem ve Balık Besleme", Balık Beslemede Alternatif Yem ve Yem Katkı Maddeleri Kullanımındaki Son Gelişmeler", "Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Değerlendirilmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Bazı Muhafaza Teknikleri", "Ağ Kafes İşletmelerinde Balık Sağlığı Yönetimi" ve "İşletme Yönetimi" konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirilmiş ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuştur.
Daha sonra uygulamalı eğitim bölümünde bölgede bulunan yüzer ağ kafes ve havuz işletmeleri gezilerek yetiştiricilik hakkında bilgi alınmıştır. Toplantı eğitime katılan katılımcılara sertifika töreni ile tamamlanmıştır.