T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

2016 Yılı HİEBİS Eğitimi

Yayın Tarihi : 30.10.2016
Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesinin düzenlediği 2016 yılı Hizmet İçi Eğitim Bilgi Sistemi (HİEBİS) Eğitimi; eğitim merkezleri ve enstitülerin katılımıyla 24-27 Ekim 2016 tarihinde Spice Hotel (Belek/Antalya)’de gerçekleştirildi. Eğitime enstitümüz Eğitim Yayım Birimi sorumlusu Ahmet Faruk YEŞİLSU ve HİEBİS sorumlularından İlyas KUTLU katılım sağladı.
 
4 gün süren eğitimde HİEBİS sisteminin kullanımı, getirilecek yenilikler anlatılırken, katılımcılardan sistemin geliştirilmesi için neler yapılması gerektiği ile ilgili öneriler alındı. 

1,5 günlük HİEBİS eğitiminin ardından konularına göre çalışma grupları oluşturuldu. Enstitümüzün de dahil olduğu Balıkçılık ve Su Ürünleri grubunda; Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü, Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü, Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ve Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü yetkilileri yer aldı. 

Ortak çalışma grubunda balıkçılık ve su ürünleri alanında faaliyet gösteren enstitülerin verecekleri eğitimlerde ortak bir müfredatın oluşturulması amacıyla görev paylaşımı yapıldı ve karara bağlandı. Bunun yanı sıra enstitüde personellerinin dilek ve şikayetleri ilgili mercilere yazılı olarak bildirildi. ​