T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

ICC Genel Sekreteri Michaela Pichler Kalite Değerlendirme ve Gıda Bölümümüzü Ziyaret Etti.

Yayın Tarihi : 3.04.2017

Uluslararası Hububat Bilimi ve Teknolojisi Birliği (International Association for Cereal Science and Technology, ICC) Genel Sekreteri Michaela Pichler Enstitümüz Kalite Değerlendirme ve Gıda (KDG) Bölümünü ziyaret etti.

ICC, 1955 yılında Hamburg, Almanya'da düzenlenen 3. Uluslararası Ekmek Kongresi sırasında "International Association for Cereal Chemistry" (ICC) ismi ile kurulmuş, temel amacı hububat ve un örneklerinde uluslararası düzeyde onaylanmış metotlar geliştirmek olan bir kuruluştur. Günümüzde ICC tahıl ve tahıl bazlı gıdalar konusunda kalite, bilginin yayılması gıda güvenliğinde iyileştirme ve standart metotlar konusunda uluslararası düzeyde önde gelen kuruşlulardan bir tanesi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu 13. Uluslararası Kongre ve Sergisi kapsamında ülkemizde bulunun Genel Sekreter Michaela Pichler'in ziyareti sırasında, aynı zamanda ICC Ulusal Delegesi olan KDG Bölüm Başkanımız Turgay ŞANAL tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Sonrasında Islah Bölüm Başkanımız Dr. Emin Dönmez, Buğday Islah Birim Başkanımız Selami Yazar'ında katılımı ile ortak araştırma konuları ve proje imkânları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.