T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

16. Genç Hububat Kimyacıları ve Teknolojistleri Çalıştayı’na Katılım Sağlandı.

Yayın Tarihi : 27.04.2017
Hububat kalitesi araştırmaları konusunda öncü kuruluş Amerikan Hububat Kimyacıları Birliği (American Association of Cereal Chemists, AACCI) Avrupa kolu, Hububat ve Avrupa (Cereals & Europe, C&E) isimli oluşum tarafından düzenlenen 16. Genç Hububat Kimyacıları ve Teknolojistleri Çalıştayı (16th European Young Cereal Scientists and Technologists Workshop, 16th EYCSTW) 18-21 Nisan tarihleri arasında; Selanik Alexander Teknolojik Eğitim Enstitüsü Gıda Teknolojisi Ve Beslenme Bölümü (Alexander Technological Educational Institute of Thessaloniki, ATEIT) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Avrupa’nın birçok ülkesinden araştırmacıların yer aldığı çalıştayda, Enstitümüz Kalite Değerlendirme ve Gıda Bölümü araştırmacılarından Dr. Safure Güler, “Diastatic power of barley genotypes grown in different locations of Turkey”, Gıda Yüksek Mühendisi Oğuz Acar ise “Effects of wheat kernel size on various quality characteristics” isimli çalışmalarını sözlü sunu olarak katılımcılar ile paylaştılar.
Çalıştay kapsamında Selanik Alexander Teknolojik Eğitim Enstitüsü, Gıda Teknolojisi ve Beslenme Bölümü pilot tesisleri gezilerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.